zaterdag 26 december 2009

Valse Hoop en een Happy 2010!!!




Iedereen die de kerstellende heeft overleefd weet dat het snel 2010 is en dan is alles weer gewoon gewoon.

donderdag 24 december 2009

Vieze dingen!


Lennard: "Sommige dingen vinden mannen gewoon vies net zoals vrouwen mannen-oksels vies vinden"

dinsdag 22 december 2009

Cakejes maar niet voor ons ..................


Sinds kort zijn mijn kinderen into het 'bakken' en gisteren heeft Karlijn heerlijke cakejes gemaakt. Nu was het plan ze mooi te versieren en Lennard heeft flink geholpen. Karlijn maakte echte kunstwerkjes .....................
Alleen zijn ze niet voor ons maar voor de schoonfamilie ........................ Lief hè!

zaterdag 19 december 2009

Zou ie sneeuw leuk vinden?


Niets meer te zeggen!




















Toch wel ............ volg de link naar onze Flickr Pagina voor meer foto's. Piene heeft ook nog een paar prachtige sfeerbeelden genomen >>>>>>>>>> Flickr Pagina

vrijdag 18 december 2009

Centerpiece!!











Ik heb aan Piene gevraagd of ze een mooi centerpiece wilde maken voor de KerstTafel en na een shopping bij de aveve is dit wat ze heeft gemaakt. Dat kind heeft zoveel talenten!!



Launching FeestjeGeven.be


Vandaag is het dan zover. Na heel wat weken werken denk ik dat www.FeestjeGeven.be eindelijk zover is om te worden gelanceerd. Natuurlijk is het nog niet helemaal klaar en zal ik steeds weer nieuwe dingen toevoegen. Het blijft altijd borrelen met nieuwe ideeën ...............................

donderdag 17 december 2009

woensdag 16 december 2009

Bloggen als Therapie

Lately gaat er veel door mijn hoofd. Ja, ja, het kan denken..............nee maar echt. Na 10 jaar België heb ik mij toch behoorlijk aan een introspectief onderzoek onderworpen en ik ben tot de pijnlijke conclusie gekomen dat ik in deze 10 jaar tijd min of meer ben verzand in een eenzaam mens. Nou ja echt eenzaam voel ik mij niet. Ik ken vele mensen in de wereld maar veelal is deze 'vriendschap' er eentje op afstand. door het internet heb ik contact met de buitenwereld.

Maar helaas heb ik hier in België weinig of zeg maar liever GEEN vrienden. Ik dacht dat ik enkele vrienden had maar dat is anders gelopen. We hebben in ons gezin nogal wat dingen meegemaakt de afgelopen 10 jaar en daardoor zijn er ook vriendschappen gestrand. Lag dat aan mij? Waarschijnlijk wel. Het feit dat ik een gruwelijke hekel heb aan 'hoe het hoort' zal daar voor een groot deel tussen zitten.  Ik krijg daar de kriebels van. Zelfs als ik het opschrijf krijg ik al kiekevel van het idee. Nu is het probleem een beetje dat we wonen in een omgeving waar dat 'zoals' het hoort een beetje de regel is. Ik bedoel we wonen in zo'n keurige woonwijk met keurige tuintjes en keurige mensen met keurige kindertjes. Die gaan allemaal even keurig naar hun werk en komen even keurig weer thuis. Ik ben allerminst keurig en ook mijn kinderen zijn niet keurig. Die hebben vaak problemen op school omdat ze hun mond durven open doen omdat ze vinden dat rechtlijnigheid mensen tekort doet.

Toch is er iets vreemd gebeurd sinds kort. Ik ben gaan bloggen en meer nog ik ben andere blogs gaan lezen. Ik lees prachtige dingen .............. en ondanks het feit dat ik geen van deze mensen ooit heb ontmoet voel ik een zekere verbondenheid. Ik voel dat ze op een bepaalde manier zich niet conformeren aan hoe het hoort. En dat doet me toch zo'n goed!! Het geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben. Oh en weet je wat het zelfs met me gedaan heeft?? Door al die blogs en links zag ik ook telkens allerlei mensen die handwerken of daaran gerelateerde dingen doen en dat heeft me geïnspireerd om dat weer terug op te nemen ...............

Dus hoe vreemd het ook mag klinken ........................ ik ben al die voor mij volledig onbekende bloggers dankbaar! Zij maken dat ik me verbonden voel met hen maar nog meer met mijzelf. Ik ben wie ik ben!

P.S. Trek het u niet aan ik ben morgen jarig en wordt 44 jaar dat zal de oorzaak wel zijn van deze emotionele incontinentie.................... gegroet, ik ga nu mijn haar kleuren want ik wil geen grijze haren op de verjaarsfoto's.

Benieuwd wat ik lees? volg het lijstje in de zijbalk ........................

Autistisch?


Iedere avond om 22.00 uur begint die rat voor een uur aan die fles te lurken. Zo'n knaagdieren-water-vorzienings-flesje met een kogeltje en dat maakt dus een tikkend geluid. Nu is dat op zich niet zo heel erg opvallend maar hij drinkt voor minstens 20 minuten en dus altijd stipt om 22.00 uur. En altijd zit je dan net lekker rustig nog ff voor de tv weg te hangen ......................

Piene:
"Volgens mij is die rat autistisch, dat doen autisten toch, dingen altijd op vaste tijden. Anders raken ze van slag"

maandag 14 december 2009

In vervolg op de vorige blogpost ............



Toch niet zo'n beste moeder......................

"Als je met je poep op de printer gaat zitten om hem te kopieeren wordt ie dan ook zwart van de inkt?"

zondag 13 december 2009

Opvoeden aflevering 256!



Vandaag kwam Lennard naar me toe:
Mama jij bent toch een 'HuisManager'?!

Wow, ik zeg alleen maar Wow. Is dat nog eens opvoeden of niet??!!!

zaterdag 12 december 2009

Vriendjes en nog veel meer .............................


Toen ik de reactie las over 'het vriendje' bedacht ik me dat dat inderdaad het moeilijkste is van 'opvoeden'. Het laten ervaren en het laten 'gaan' van je kinderen. Nu ben ik een behoorlijk 'vrije' opvoeder. Er kan en mag veel.  Vermits zij zich ook aan de spelregels houden en vreemd genoeg doen ze dat aardig. Mijn kinderen vertellen veel. Ook al zijn het minder leuke dingen, ook al zijn het hun miskleunen en misstappen ze komen er mee. Toch vind ik al die 'vriendjes' geschiedenissen een moeilijk issue. Ik kan mij inderdaad niet te veel bemoeien, ik mag mij niet te veel mengen.

Soms is het tenenkrommend. Eén ding heb ik altijd geprobeerd en dat is hen duidelijk maken dat ze zichzelf belangrijk genoeg moeten vinden in de relatie. Dat ze voor zich zelf 'mogen' eisen. En niets deed me harder lachen dan toen Karlijn vorige week 'verwikkeld in een ruzie met vriendje' heel hard riep: Hé, we zijn hier niet onder Napoleon hè, ik heb zelf ook nog een mening hoor.ge denkt toch niet dat ik later alleen maar ga lopen kuisen en koken wel? Niet met deze hier sè!!
Applaus!

Het gekke is dat Piene juist degene is die het meeste voor zich zelf op komt hier thuis, het meeste eist, het eerste vraagt en soms het hardste roept. Maar in haar nog prille relatie is dat anders. daar heeft ze nog niet zo geleerd om voorzich zelf op te komen. Ze is bang om afgewezen te worden. Bang om alleen gelaten te worden. En dat is wat ik haar graag nog zou leren ......................... eigenwaarde in haar relatie!

Dat ze het waard is!

vrijdag 11 december 2009

WoW!!

Het was gisteravond weer raak. Na een stressvolle dag met studerende meiden, jongens die net iets te veel ruzie maken, dacht ik lekker te kunnen gaan genieten van een rustige avond. Plots staat Karlijn naast me en vraagt waar Pien is. die is dus weg ............. met de fiets. Vriendje zit haar weer 'te kloten'. Het is een vreemde verhouding en het is moeilijk uit te leggen wat daar precies gaande is maar het komt er zo'n beetje op neer dat ie eerst een half uur zit te zeuren en aan het einde van het verhaal zegt hij dat het allemaal haar schuld is. En op het laatst gaat ze dat nog geloven ook. Ik probeer haar duidelijk te maken dat ze meer waard is dan dit maar het 'kwartje' valt nog niet echt. Dan als iedereen eindelijk op bed ligt, Berend thuis is en we even samen op de bank zitten komt Karlijn me tGSM uit haar kamer. Haar vriend heeft zijn moeder op de keukenvloer gevonden. buitenbewustzijn. Met hulp van zijn broer hebben ze haar gereanimeerd en is ze over gebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat ze een hartaanval heeft gehad.  Een hele consternatie die Karlijn de hele nacht uit haar slaap houdt. Vandaag horen we hopelijk meer.

donderdag 10 december 2009

Sex and the village!



"Het is Geboren!!"
Pien showt me de fotootjes van een vriendinnetje met een muize-klein-babietje in een couveuze. Het is 2 weken te vroeg geboren en de papa is reuze trots. Pien heeft dit alles allemaal op de voet gevolgd.

Niet meer dan een maand of 8 terug hadden we toch wel heel intensieve gesprekken over dit onderwerp. Ze had een vriendje van 18 jaar en natuurlijk wisten wij ook wel waar dat toe zou leiden. In den beginne riep ze telkens: maar ik ben er nog niet aan toe mama. En dat was ook zo. Natuurlijk kwam er toch het moment waarop ze "er" wel aan toe was en we moesten maatregelen treffen. In tegenstelling tot het commentaar wat we kregen hebben we gekozen voor de 'open en bloot' optie. Erover praten en duidelijk maken dat sex geen kinderspelletje is.

We zijn van mening dat we daarmee het allerbeste hebben gedaan wat we voor haar hebben kunnen doen. Er werd een anticonceptie-pil voorgeschreven. Inmiddels heeft ze geen vriendje meer. Heeft ze ook geen behoefte aan. Maar wat nog veel belangrijker is: ze ziet sex als een onderdeel van het leven en niet iets wat 'dirty' of 'raar' is.

Het is overigens bij dat ene vriendje gebleven. Wat worden ze toch groot en volwassen en wat ben ik trots!

maandag 7 december 2009

Holanders kunne niet goet spelle!



Vandaag belde de zorgjuf van onze Olav op.
"Ik zou toch graag eens met u spreken over Olav"
Waarop hubby antwoorde:" Ik zou toch ook graag eens met u spreken over meester M."
Stilte aan de andere kant!

Olav had ons vorige week al verteld dat de zorgjuf ons zou gaan bellen. Dus we waren voorbereid. Omdat deze morgen onze bijkeuken plots was veranderd in een zwembad (de leidingen zaten zo verstopt dat het wasmachien z'n water niet meer kwijt kon en dus de hel boel vrolijk rond had gesproeid) was de hubby fluks naar huis gereden om te zien of hij nog enig goed met de leidingen kon doen. Toch maar een telefoontje gepleegd naar de plaatselijke "ruimer" omdat deze verstopping niet echt op te lossen was.

Hubby was dus thuis en toen de zorgjuf belde nam hij de telefoon aan zoals afgesproken.
Hij heeft verteld dat wij natuurlijk begrijpen dat Olav een "moeilijk" geval is in de klas en dat hij ook zeker een enorme stoorzender zal zijn. Maar dat het toch erg ver gaat als de meester hem een gehandicapte noemt. Of als hij Olav vraagt of deze z'n pilletjes deze morgen niet heeft ingenomen.

Daarnaast worden de opmerkingen tav het feit dat Olav nen Hollander is ook steeds frequenter. Wij ergeren ons daaraan maar niet in het minst Olav. Het ergste is nog dat de arme jongen geboren is in het plaatselijke ziekenhuis te Bonheiden. Ok hij lust graag kaas, pindakaas en drop maar dat zijn dan ook de enige connecties die heeft met het Hollanderschap. Vraag hem niet naar 'Sven Kramer' of naar 'Johan Cruyff', vraag hem niet waar Den Helder ligt of Maassluis en als je hem stamppot boerenkool voor zet weet hij niet wat het is : kortom de jongen is hier geboren en getogen en voelt zich een Vlaming. Dus telkens als er opmerkingen komen over dat onderwerp voelt hij zich vervelend.

Nu was er de afgelopen 4 weken een invaljuf. Zij heeft hem geprobeerd met een uiterst streng regime murw te krijgen. Ze was duidelijk ingefluisterd door deze of gene. Haar schoolmeesterschap had tot gevolg dat Olav in 4 weken tijd is veranderd van een vrolijke jongen in een sombere scholier.
"Ik wilde dat ik dood was dan hoefde ik tenminste niet naar school"
Vraag je niet af waar hij deze dramatiek vandaan heeft want ik gooi u "mijne sloef" naar het hoofd ............

En dus na dit hele relaas te hebben verteld tegen de zorgjuf was het even stil aan de andere kant van de lijn. Ze zal een gesprek aangaan met meester M. En ze voorspelde dat het een moeilijk gesprek zal gaan worden (daarvan zijn wij ook overtuigd). Voor volgende week staat er een rapport bespreking op de agenda en zorgjuf bood aan om hierbij aanwezig te zijn. Dat is een 'strak' plan en we zijn benieuwd wat het ons allemaal gaat opleveren. Eigenlijk ben ik bang voor dit soort confrontatie en was het voor mijzelf geweest dan had ik mij diep begraven onder mijn dekens. Maar in dit geval moeten wij rechtstaan voor ons kind want anders gaat het mis, grondig mis!

zondag 6 december 2009

Dag sinterklaasje daaaaag daaaag!


Wat ik het ergste vind aan Sinterklaas? De chaos die ontstaat als ie net is geweest. Echt vreselijk. Ik zal proberen om een beeld te scheppen ............... allereerst wordt alles in totale chaos verder uitgepakt. Ik bedoel we hadden alles al bekeken maar nu wordt alles aan een nadere inspectie onderworpen.

Dus de mp3 spelers moeten uit hun verpakking (geen idee waarom die verpakt zijn alsof ze gevangenen zijn in 'Alcatras'). Na een grondige "godver" gaat het ineens stukken beter. De mp3 zijn dus heel erg klein. Met zo mogelijk nog kleinere knopjes, en hele kleine schuifjes en ............... een quickstart guide in niet te vergeten 39 verschillende talen. Gelukkig ook in het Nederlands (danku meneer Philips) maar waarom moet bij een pieterpeuterige mp3 met pieterpeuterige knopjes en pieterpeuterige schuifjes ook een pieterpeuterige quickstart die ik na een drukke en vermoeiende dag echt niet meer kan lezen .......... goed mp3 hangt aan de pc om op te laden.

Intussen wordt de Settlers cd gestart op de pc en moet ik 'm installeren. Terwijl intussen manlief de Philips pagina aan het invullen is met al onze 'geheime' informatie.
"Lieverd" dat doe ik nooit ik heb een hekel aan het weggeven van alle info via het net."
"Ja maar dat vragen ze toch?"
"Gewoon niet doen!"

Intussen staat dochterlief naast mij met een filmpje van haar wederhelft in een vrij compromiterende houding ............ het blijkt dat ze Curling spelen met het nieuwe Wii spel en hij veegt de baan ............ godzij dank dat ze dat er ff bij vertellen want het leek mij op volkomen iets anders. Ik hoop beslag te kunnen leggen op deze film maar ik ben niet zeker of onze pubervrienden dit gaan toestaan.

Auw, roep ik terwijl ik naar beneden kijk en zie dat Lennard met z'n radiografisch bestuurbare auto tegen mijn enkel aan rijdt. Fijn zulke kadokes. Intussen probeert de papa het radiografische helifloptertje aan de praat te krijgen maar voorlopig lijkt het meer op een oud Hollandse tol! Ook leuk natuurlijk maar niet echt wat ze willen.

Intussen is de mp3 opgeladen en roept Lennard blij dat ie z'n muziek kan hebben ......................... ik plug de oortjes erin. Blijkt de geluidssterkte op max te staan dus ik zit bijna tegen het plafond. Zegt Lennard dat ie Maroon wil horen ............ dus ik druk op #FF en hij geeft nog één plingeltje en is daarna totaal dood ............ niks nuffing nada. Na weer een halfuur knopjes, lezen, knopjes, lezen besluit Berend om 'm te resetten en dat is de truuk (read the f***ing manual)!

Intussen heb ik ook nog de gebruiksaanwijzing gelezen voor Simon (dat spel met die bling-bling en tingeltangeltjes, ik heb nog 3 keer het Roadblockspel gespeeld en ik heb geprobeerd een recept te lezen in mijn 'Nigella Lawson'.

Goed ik heb het gehad. als iedereen naar bed is ga ik nog even schaatsen kijken en ik zie dat Sven kramer nr1 wordt bij de 3000m \0/  Hij staat bovenaan in het algemeen klassement voor de wereldtitel!!


Mag ik dan nu naar bed????

donderdag 3 december 2009

Ik ben toch zeker Sinterklaas niet?!


Maar mijn dochters denken daar anders over. "Die derde generatie is echt VEEL beter!" roept Pien en probeert zich door 2 gesloten deuren en langs twee muren verstaanbaar te maken zodat je je het geluidsniveau ervan enigzins kunt voorstellen. Berend zit inmiddels op de Pixmania site te surfen. Onze dochters "willen" een IPod "verder hoef ik dan niks" 0-o nee dat zal dan g****r ook wel waar wezen. Maar ze hebben het eerst aan papa gevraagd ............... de slimmerds. En dus is het al min of meer toegezegd.

Blijft over dat wij nu voor de twee jongens op zoek zullen moeten gaan naar enige kinderkadoos. Het vervelende is dat ze eigenlijk met weinig dingen spelen. Ze doen voornamelijk spellen op de computer, hun nintendo's, de wii en de playstation en dat was het zo'n beetje.  Met de dochters was dat vroeger héél anders die vonden knutselen en plakken en knippen het einde en dus scoorden knutsel materialen hoge ogen. Maar de jongens zijn echt een ramp op speelgebied. En ik ben een slechte moeder want ik laat ze ................ dus heb ik ook dit jaar weer een pc spel gekocht en een wii-game. Maar ik heb ook een boek gekocht, zie je wel ik probeer het wel hoor ............... en anders is het de schuld van de Sint. Die kan soms van die "achterlijke" kadoos kopen.

p.s. toen manlief en ik op stap waren voor de kadootjes vroeg hij of ik al iets voor mijzelf heb? Hij heeft een boek en een dvd voor zichzelf als kado aangeschaft. Als ik nu iets dommig vind! Dan is het wel een kadoo voor mezelf uitzoeken ...................... ben benieuwd of ie nog iets voor me gaat kopen ................ ws niet.

dinsdag 1 december 2009

ExamenTijd


Voor de meeste Hollanders is dit niet echt een begrip dat ze kennen. Ik denk dat het nog het meeste overeenkomt met 'toetsenweek' (nou ja zo heette dat vroeger)  Kids in Vlaanderen krijgen dus één of twee "examens" per dag gedurende 1 à 1.5 week.  En dat levert een vreemd tafereel op bij mij thuis.
Dochter één is namelijk de 'studiebol' herself en is al weken aan het plannen en voorbereiden. Ze weet precies welk vak ze wanneer heeft en heeft tot in de puntjes uitgekiend hoe ze het deze weken gaat aanpakken. Daarnaast verwacht zij van ons volledige stilte (en dan bedoel ik ook volledige stilte) dus niet hardop zingen, praten en zelfs het eten van kauwgom is al te 'luidruchtig'.
Dochter twee is een ander kaliber. Die vind dat al deze vrije tijd op een nuttiger manier kan worden besteed dan met louter studeren. Ierdeen is 'vrij' en MSN, Netlog en GSM worden vrijelijk gebruikt. Natuurlijk studeert ze ook. Wel waar! Heus!
Ze heeft het zelfs eens gepresteerd om gewoon het verkeerde vak te leren ....

"Ik kon er toch niks aandoen dat ik dacht dat we Bio hadden en dat het Engels was"(dikke buis als gevolg natuurlijk AAAARRRRGGGG)

Nee dochter twee vind het eigenlijk wel gezellie die 'vrije' tijd thuis.
"Luister eens naar de nieuwe van Kate Perry mam?" en nog voor ik kan waarschuwen schalt Kate door de luidsprekers van haar laptop de wijde wereld in waarna er vrijwel onmiddellijk een boze en roepende dochter nr één boven aan de trap staat.

Om nog meer stress en onrust te voorkomen laat ik de jongens in deze tijd ineten (waaraan ze een gruwelijke hekel hebben). anders trekt moe het niet. Tegen de avond ben ik uitgeteld en heb ik het gehad ................. ik zal blij zijn als het vakantie is en we dit weer hebben overleefd, het liefste natuurlijk ook met een beetje redelijke cijfers .

P.S. Heeft iemand misschien een fijn onderduikadres voor mij?? Kost inbegrepen? Tis maar voor een weekje, daarna ben ik weer weg!